Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Flakka ή «Χαλίκι»: Νέο ναρκωτικό από την Κίνα πιο επικίνδυνο και από την κοκαίνη


Ντελίριο, βίαιη συμπεριφορά, πυρετός και παράνοια. Το Flakka (γνωστό και ως «χαλίκι») είναι μια νέα ναρκωτική ουσία που, σύμφωνα με το CNN, είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την κοκαίνη. Διαθέτει μάλιστα την ουσία MDPV που χρησιμοποιείται και στην παρασκευή των «αλάτων μπάνιου».

«Είναι δύσκολο να ελέγξεις την δόση», ανέφερε ο Jim Hall, επιδημιολόγος στο Πανεπιστήμιο Nova στην Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, προειδοποιώντας πως μια μικρή διαφορά στην ποσότητα που εισπνέει, καπνίζει ή εισχωρεί κανείς στις φλέβες του μπορεί να οδηγήσει στον θάνατο. Ήδη κυκλοφορούν διάφορες περίεργες ιστορίες με πρωταγωνιστές άτομα που είχαν κάνει χρήση flakka.


Στην Φλόριντα ένας άνδρας κατάφερε να σπάσει την ανθεκτική σε ανεμοστρόβιλους πόρτα ενός αστυνομικού τμήματος, ενώ μια άλλη γυναίκα έτρεχε στους δρόμους φωνάζοντας πως είναι ο σατανάς. Το πρόβλημα φαίνεται να είναι μεγαλύτερο στην Πολιτεία της Φλόριντα, με το Νοσοκομείο Broward να δέχεται κατά μέσο όρο τρεις χρήστες «χαλικιού» κάθε μέρα. Το όνομα της ουσίας έχει ισπανικές ρίζες, καθώς «la flaca» στη γλώσσα του δρόμου σημαίνει όμορφη γυναίκα, όμως εκτιμάται πως προέρχεται από την Κίνα, όπως και τα περισσότερα συνθετικά ναρκωτικά.

Μια δόση κοστίζει τρία με πέντε δολάρια και οι διακινητές τείνουν να προσεγγίζουν φτωχούς ή άστεγους νέους. Σύμφωνα με το CNN, τα συμπτώματα διαρκούν για πολλές ώρες, ενώ μπορεί να προκληθούν μόνιμες βλάβες στον οργανισμό του χρήστη. Ακόμα, επιβαρύνονται τα νεφρά και οι μύες, ενώ ακόμα και μια μικρή απόκλιση στη συνιστώμενη δόση είναι θανατηφόρα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.